Bouke Schaap is geboren op 21 juni 1992 in Kampen. Al van kleins af aan is hij met muziek bezig en naarmate hij opgroeide werd het steeds duidelijker, hij wilde muzikant worden of anders gezegd: drummer! Hij begon bij de plaatselijke muziekvereniging en heeft daarnaast op de muziekschool alle beginselen geleerd, hier is de basis gevormd, zowel voor het trommelen als voor het drummen.

logo-bouke-whiteVanuit de kerk speelde hij in zijn eerste gospelbandje en dit werd later uitgebreid met allerlei andere formaties. Na de middelbare school deed hij een tussenjaar bij het Deltion (uitvoerend musicus) en tegelijk de vooropleiding aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Tijdens zijn studie kreeg hij les oa van Erik Albers, Peter Berk, Rene Creemers, Joost van Schaik, Jan Wessels, Rik Elings en Rolf Delfos. In 2013 toerde hij met een Amerikaans korps waarmee hij uiteindelijk een hele zomer in Amerika een DCI ervaring op deed bij de Oregon Crusaders. In juli 2014 studeerde hij af aan het conservatorium in Zwolle in de richting Jazz & Pop.

Naast de muzikale activiteiten is hij ook liefhebber van sport; hij schaatst bijvoorbeeld graag in de winter en fietst in de zomer de Alpe d’Huez op!